Om Älgö Tennisklubb

Vårt syfte och mål

Älgö tennisklubb är en väl etablerad förening på ön som ända sedan start, 1934, har haft som uppgift att sprida tennisintresse och glädje, oavsett ålder och spelstyrka samt vara en social samlingspunkt för älgöboende och dess närmsta grannar. Målet är att vara en välkomnande och inkluderande sommarklubb med roliga och utvecklande aktiviteter som bidrar till ett aktivt och levande Älgö.

Våra värderingar

För att fungera väl som klubb har vi levt efter ett enkelt ramverk som vi känner passar alla älgöbor, medlemmar och våra gäster. Vi står för

  • Öppenhet, vi delar med oss av de behov vi ser kring banorna, funderingar och förslag för att göra verksamheten så bra som möjligt. Hos oss är alla välkomna medlemmar som gäster
  • Glädje, det roligaste vi vet är att få spela tennis på fina banor och skratta tillsammans oavsett hur spelet går. Vi bjuder på misstagen vi gör och vi uppmuntrar varandra när spelet inte går som det ska, för det händer alla.
  • Gemenskap, vår sommarklubb bygger på alla människors bidrag på och utanför banan. Vi säger hej till varann och vi hjälper till när vi kan.
  • Respekt, oavsett ålder, spelstyrka, intentioner och prestationer så respekterar vi alltid varandra på och kring banorna. Vi har högt i tak men aldrig på bekostnad av att någon annan.
  • Sportmannaskap, tennis är en hedersam sport. Det betyder att på träning eller match har vi alltid ett gott beteende mot varandra. Vi berömmer varandras bollar, vi spelar schysst särskilt när generationer möts i spel, vi dömer så gott vi kan och accepterar att alla kan göra misstag. Vi fostrar alltid nya spelare att tycka om tennis precis lika mycket som vi gör.

Medlemskap i klubben

För att bli medlem krävs det att Du bor på Älgö eller i närheten t ex Gåsö-öarna. Det är alltid en liten kö för att komma in. Inför varje säsong släpper vi in nya medlemmar varefter gamla har utträtt ur klubben. Då blir man kontaktad av klubbens ordförande och därefter upplagd i ÄTKs bokningssystem Matchi. Medlemskapet är ett familjemedlemskap, dvs hela familjen får nyttja spelrätter och förmåner av medlemskapet. Det är dock bara ett namn som vi kan lägga upp i bokningssystemet ännu.

Servering

Välkomna till klubbens servering där vi medlemmar turas om att stå i kafét och erbjuda dagens lunch, fika, kaffe, glass och annat smått och gott.

Klubbkvällar

Varje torsdagskvällar är tennisbanorna öppna för  medlemmar mellan kl. 18 och 20.

Det brukar vara lite olika teman och alla medlemmar kan var ”värdar” en kväll.

Det innebär att du sätter temat, delar ut bollar och hjälper till med att sätta ihop paren.

Ta gärna kontakt med någon i styrelsen så får du veta mer.

Ta med ditt tennisracket och om du har lust, något lättare att äta efter spelets slut.

Tävlingar

Midsommartävlingen går av stapeln på söndagen i midsommarhelgen. Här eftersträvas så jämna dubbelpar som möjligt. Matcherna spelas under 20 minuter.

Klubbmästerskap spelas oftast under v 30 el 31 varje sommar. Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att justera tävlingen då deltagarantalet ökat och möjlighet att spela A och B klasser finns. Även icke-medlemmar kan delta i klubbens tävlingar. Saltismatchen, den årliga bataljen mellan Älgö tennisklubb och Saltsjöbadens tennisklubb, spelas sista lördagen på sommarlovet, se bestämt datum under flik Saltismatcherna. Kom och heja på våra duktiga spelare!

Uthyrning av tennisbanor

Tennisbanorna går att hyra mellan kl. 8.00 och kl. 20.00. Detta via vårt nya elektroniska bokningssystem i samarbete med Matchi. Medlemmar betalar en årsavgift på 1200kr och erhåller 12 spelrätter motsvarande 12 timmar tennis. Icke medlemmar betalar ingen årsavgift men kan boka banor för 260kr per timma.

Stöd klubben

Som alla ideella föreningar så är även ÄTK i behov av ekonomiskt såväl som annat stöd. Kontakta ordförande Mirjam Wolff eller någon annan medlem i styrelsen om du vill hjälpa till.

Varmt välkomna till banorna i sommar för fika, samkväm och för att spela eller titta på tennis!

Bankgiro 5567-3784