Klubbmästerskap 2024

Klubbmästerskap 2024

Klubbmästerskap 2024

 

Tävlingarna startar fredag 26 juli med finaler helgen den 3-4 augusti.

Sista anmälningsdag är onsdag 24 juli kl 17.00 då listorna tas ned från klubbens anslagstavla.

ANMÄLAN SKER PÅ LISTORNA VID TENNISBANAN.

Upplägg

I KM är medlemmar välkomna att delta samt spelare som bor på Älgö/Gåsö öar eller har en väsentlig anknytning till klubben. Deltagare som inte är medlemmar i klubben måste godkännas av tävlingsledningen.

Om du saknar dubbelpartner kan du kontakta tävlingsledningen så försöker vi hitta en medlem. En sista lösning är att spela med en icke-medlem, vilket kräver godkännande av tävlingsledningen.

Matcherna spelas bäst av tre set. Vid 40 lika i game används no-ad. Vid 6 lika i set spelas match tiebreak. Avgörande tredje set spelas med super-tiebreak. (först till 10 poäng, vinna med två poäng)

KM spelas preliminärt i följande klasser– förutsatt att minst fyra (4) spelare/par anmäler sig per klass:

SINGLAR
1. Junior Flick (JS F, född -08 eller senare) Poolspel med finaler
2. Junior Pojk (JS P född -08 eller senare) Poolspel med finaler
3. Dam (DS) vid 16 deltagare spelar de som förlorar sin första match i ”lucky loser”
4. Herr (HS) vid 20 deltagare spelar de som förlorar sin första match i ”lucky loser”
5. Veteran (VS)

DUBBLAR
7. Junior – född -08 eller senare (alla)
8. Dam (DD)
9. Herr (HD)
10. Mixed (MD)
11. Generation (GD) född 09 eller senare + förälder
12. Veteran (VD) född -74 eller tidigare

Tävlingsveckan är kort och intensiv, vilket innebär att matcherna startar 08.00 varje dag. Du får anmäla dig i max tre klasser. Du måste vara beredd att spela lika många matcher per dag som antal klasser du är anmäld i.

Eventuella önskemål/ förbehåll ska meddelas till tävlingsledningen (info@algotk.se) i samband med anmälan, dock senast vid anmälningstidens utgång. Vi kan inte garantera att vi kan anpassa planeringen efter alla önskemål. Om man har många önskemål/förbehåll är rekommendationen att anmäla sig till färre klasser. Observera att det är tävlingsledningen som godkänner förhinder/förbehåll och avgör vilka klasser som slutligen kommer till spel.

Junior är man till och med året man fyller 16 år, i år födda 2008 och senare.

Veteran är man från och med det år man fyller 50 år, i år födda 1974 och tidigare. En klass med stort antal spelare anordnar vi även en ”lucky loser” för de som förlorar i första omgången.

GD är en klass avsedd för en förälder och ett barn, i detta fall född 2009 eller senare.

Samma par kan inte spela i flera klasser, t ex både GD och MD/DD/HD.

Speltider och deltagande
Det är spelarnas skyldighet att ta reda på sina speltider. Avsikten är att ha speltider aviserade på klubbhusets anslagstavla, i KM:s WhatsApp grupp och på hemsidan   www.algotk.se  från 18:00 dagen innan matchdag.

Under KM 2024 kommer vi att fördela vissa arbetsuppgifter bland dem som är anmälda. Detta för att underlätta för tävlingsledningen som ansvarar för spelscheman m m. Varje familj kommer därför att bli tilldelad en halvdag som matchvärd. Det innebär att du delar ut bollar, ser till att banorna är iordningställda och hjälper till i största allmänhet. Det kommer att finnas tydliga instruktioner på plats.

Domare
Matcherna spelas utan domare om inte särskilt behov finns.

Bollar
RS Tour Edition.

Anmälan och avgifter till KM
Anmälan sker på anslagstavlan vid banorna och endast i nödfall via mejl till info@algotk.se. Vänligen ange det mobilnummer på vilket tävlingsledningen kan nå dig under KM.

Betalning ska ske innan första match spelas och i första hand göras via Swish i kafeét, där det finns en avprickningslista eller till klubbens bankgiro: 5567-3784. Glöm inte namn på den/ de betalningen gäller och att ange KM.

  • Juniorsingel 200 SEK
  • Juniordubbel medlem 150 SEK
  • Senior/veteransingel 320 SEK, dubbel 270 SEK
  • Anmälningsavgift för icke medlemmar + 150 SEK per klass

Har ni frågor kontakta tävlingsledningen på info@algotk.se.

Varmt välkomna önskar tävlingsledarna/styrelsen i Älgö TK!