Klubbmästerskap 2024

Klubbmästerskap 2024

Tävlingarna startar  fredag den 23  juli med finaler helgen den 3-4 augusti, men prisutdelning samma helg.
Sista anmälningsdag är onsdag 21 juli kl 17.00 då listorna tas ned från klubbens anslagstavla.

Till vårt KM är medlemmar välkomna att deltaga samt spelare som bor på Älgö/Gåsö öar eller har en väsentlig anknytning till klubben, som vän, inneboende eller motsvarande. Icke medlems deltagande måste godkännas av tävlingsledningen. Matcherna spelas i bäst av tre set med ”match tiebreak” vid 6-6 i samtliga set (först till 7). För vissa klasser kommer vi att tillämpa no-ad och att avgörande (3:e) set spelas i ett ”super tiebreak” (först till 10).

KM spelas preliminärt i följande klasser– förutsatt att minst fyra (4) spelare/par anmäler sig per klass:

SINGLAR
1. Junior Flick (JS F) Poolspel med finaler
2. Junior Pojk (JS P) Poolspel med finaler
3. Dam (DS) Bäst av tre set med ”match tiebreak” vid 6-6 i samtliga set.
4. Herr (HS) Bäst av tre set med ”match tiebreak” vid 6-6 i samtliga set.
5. Veteran (VS)
6. Premiär (PS) Poolspel med finaler

DUBBLAR
7. Junior – född 06 eller senare (alla)
8. Dam (DD)
9. Herr (HD)
10. Mixed (MD)
11. Generation (GD)
12. Veteran (VD)

Tävlingsveckan är kort och intensiv vilket innebär att matcherna startar 08.00 varje dag. Du får anmäla dig i max tre (3) klasser. Du måste vara beredd att spela lika många matcher som antal klasser du är anmäld i under en tävlingsdag. Det är viktigt att du kan spela de första dagarna.

Eventuella förbehåll ska meddelas till tävlingsledningen (km@algotk.se) i samband med anmälan, dock senast vid anmälningstidens utgång. Vi kan inte garantera att vi kan anpassa tävlingen på personnivå.
Observera att det är tävlingsledningen som godkänner förhinder/förbehåll och avgör vilka klasser som slutligen kommer till spel.

Junior är man till och med året man fyller 16 år, med andra ord så blir de äldsta födda 2008.

Veteran är man från det år man fyller 50 år, i år födda 1975 och tidigare. En klass med stort antal spelare kan av tävlingsledningen komma att delas i två (A+B) utifrån 1: spelstyrka 2: kön och 3: ålder. Veteranklasserna välkomnar som vanligt alla kön.

Premiär spelas av de som inte spelat matcher i stor omfattning tidigare men som vill testa. Det är ett bra sätt att komma igång. Premiär spelas i poolform, vilket innebär att man är garanterad att spela flera matcher.

Matchvärdar till KM

Inför KM 2024 vill vi gärna dela på arbetsuppgifterna med de som är anmälda. Varje familj kommer därför att bli tilldelad en halvdag som matchvärd. Det innebär att du delar ut bollar, ser till att banorna är iordningställda och hjälper till i största allmänhet. ( det kommer att finnas tydliga instruktioner på plats)

Speltider och deltagande
Det är spelarnas skyldighet att ta reda på sina speltider. Målet är att ha speltider uppsatta på klubbhuset anslagstavla och på  https://www.algotk.se  från 18:00 dagen innan.

Domare
Endast på förfrågan.

Bollar
TBA

Anmälan och avgifter till KM
Anmälan sker på anslagstavlan vid banorna eller via mejl till info@algotk.se
Vänligen ange det mobilnummer där tävlingsledningen kan nå dig under KM.

Betalning skall vara erlagd innan första match spelas och kan göras via Swisch i kafét, där finns en pricklista eller till klubben bankgiro: 5567-3784 märk betalningen med namn och klasser

  • Juniorsingel 250 kr
  • Juniordubbel medlem 160 kr
  • Senior/veteransingel 330 kr , dubbel 275 kr
  • Anmälningsavgift för icke medlemmar +150 kronor per klass

Tävlingsledning: TBA
Har ni frågor kontakta tävlingsledningen på mail: info@algotk.se

 

Varmt välkomna önskar tävlingsledarna/styrelsen i Älgö TK